Репертоар:

Министерката за култура на Република Македонија, Елизабета Канческа Милевска денеска го посети Домот на... Прочитај повеќе

На малата сцена на Македонскиот народен театар, во рамки на „Скопско лето“ премиерно ќе биде одиграна... Прочитај повеќе

Ансамблот „Македoнка“ од Торонто, Канада, во рамки на „Прилепското културно лето“, вечерва, 28-ми јули, на... Прочитај повеќе

Со проекција на филмовите „Малиот човек“, „Истрел“ и „Трето полувреме“ денеска, 28-ми јули, „Охридско лето“ ќе... Прочитај повеќе

Годинашното јубилејно 45-то издание на републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ ќе... Прочитај повеќе

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска оствари работна средба со амбасадорот на Република Австрија... Прочитај повеќе

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ на 29 јули со почеток... Прочитај повеќе

Групата „Хроматик поинт“ одржа концерт на летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани, во рамки... Прочитај повеќе

Во четврток, 30-ти јули, со почеток во 20:30 часот, пред јаворот на библиотеката “Гоце Делчев” во Гевгелија, ќе... Прочитај повеќе

На програмата на „Охридско лето“ е вечер на Европската Унија, каде ќе се одржи концерт на харфа, флејта и... Прочитај повеќе

Општество

Министерката за култура на Република Македонија, Елизабета Канческа... Прочитај повеќе

07/28/2015 - 15:14

Во Крушево вчера, 26-ти јули, се одржа саемот на домашнии, традиционални и... Прочитај повеќе

07/27/2015 - 10:27

Во Крушево во рамките на „Крушевското културно лето 2015“ се одржа „Бела... Прочитај повеќе

07/26/2015 - 09:06
Култура и наука

Промоцијата на книгата „Македонската глаголица“ приредена од академикот... Прочитај повеќе

07/26/2015 - 11:12

Во научното списание „Foreign Language Teaching“ кое го издава... Прочитај повеќе

07/24/2015 - 09:15

По повод 80-годишнината од раѓањето на Живко Чинго, Академик Милан... Прочитај повеќе

07/22/2015 - 10:22
Уметност

Изложбата „Момент на впечатоци“ од авторката Каролина Мицевска од Прилеп ќе биде отворена до 10-ти август во Домот на културата во Крушево...... Прочитај повеќе

Музика

Ансамблот „Македoнка“ од Торонто, Канада, во рамки на „Прилепското културно лето“, вечерва, 28-ми јули, на плоштадот „Александрија“ ќе одржи... Прочитај повеќе

Урбана култура

Во античкиот театар на археолошкиот локалитет Хераклеа на 1-ви август со почеток од 21:00 часот ќе се одржи концертот „Шербет Љубојна“...

Најпознатата социјална мрежа, Фејсбук, го промени логото, но на прв поглед речиси е невозможно да се воочат разликите...