Репертоар:

 Во изминатите години на симпозиумот „Книжевна пловидба“ исто така се говори за автори од крајезерието кои... Прочитај повеќе

Во рамки на Малите мајски оперси вечери во петок, 27 мај, со почеток во 18 часот, во Македонската опера и балет... Прочитај повеќе

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Семеен албум“ од Весна... Прочитај повеќе

Здружението на македонци од моравичкиот округ „Даме Груев“ и Културниот центар на Горњи Милановац, Србија,... Прочитај повеќе

Вечерва, четврток, 26 мај, со почеток во 20 часот, во рамките на 44-те Мајски оперски вечери, во Македонската... Прочитај повеќе

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје ја објави првата книга на Адријана Ананиева, збирката раскази „Срце на... Прочитај повеќе

Во Уметничката галерија при Градскиот музеј - Крива Паланка денеска, 25 мај, ќе биде отворена изложба „Кокино –... Прочитај повеќе

Современот бугарски прозен автор Георги Господинов е добитник на наградата „Прозарт“ за 2016 година на... Прочитај повеќе

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското културно добро со соборското оро „... Прочитај повеќе

Литературната манифестација „Илинден“ за прв пат е организирана пред 17 години во чест на починатиот поет од... Прочитај повеќе

Општество

НаТочак полни 4 години, по тој повод, денеска, 25-ти мај, ќе се вози... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 07:30

„Напиши љубов во 140 карактери“ е последниот награден конкурс на поетската... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 07:00

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост... Прочитај повеќе

05/24/2016 - 09:44
Култура и наука

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 17:14

Археолошка екипа од Народниот музеј во Велес веќе десетина дена работи на... Прочитај повеќе

05/21/2016 - 18:33

Дојран денеска, 20 мај, ќе биде домаќин на советување на музејските... Прочитај повеќе

05/20/2016 - 10:01
Уметност

Во Уметничката галерија при Градскиот музеј - Крива Паланка денеска, 25 мај, ќе биде отворена изложба „Кокино – мистичен шепот низ вечноста“ на... Прочитај повеќе

Музика

Во рамки на Малите мајски оперси вечери во петок, 27 мај, со почеток во 18 часот, во Македонската опера и балет, концерт ќе изведе детскиот хор... Прочитај повеќе

Урбана култура

Единаесетти пат, традиционално во Скопје, но и во другите градови низ Македонија ќе се одржи „Баскерфест“, фестивалот кој под отворено небо нуди... Прочитај повеќе

Илајџа Вуд тврди дека Холивуд е преполн со педофили и оти можеби и тој бил бил жртва на еден од нив доколку не го штитела неговата мајка...