Репертоар:

Во вторник, 31 мај, со почеток во 12 часот, во Центарот за конференции и студии ќе се одржи седмиот настан во... Прочитај повеќе

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, на 1 јуни (среда), во 20 часот ќе се отвори изложба... Прочитај повеќе

Во петок, 3 јуни, во 20 часот, во Галеријата на Младинскиот кутурен центар, ќе биде отворена самостојна... Прочитај повеќе

Јубилејниот 15-ти Оффест завршува вечерва, 30 мај, со концерти на бразилската гитаристка и пејачка Бади Асад и... Прочитај повеќе

Во книгата се презентирани различни идеи кои орбитираат околу доживувањето, при што имаат цел да делуваат... Прочитај повеќе

Издавачката куќа „Антолог“ ја објави трета поетска книга на Ѓоко Здравески, насловена „Љубавина“, која е... Прочитај повеќе

Златниот медал „Андреј Бел” на Василевски му е доделен „за врвен придонес во светската поезија и мајсторско... Прочитај повеќе

Во Националната установа Центар за култура „Бели мугри“ во Кочани денеска, 30 мај, беше промовирано најновото... Прочитај повеќе

До крајот на јуни „Карванот на книгата“ ќе ги посети градовите Штип, Прилеп и Куманово...

Присутните ги поздрави директорот на фестивалот, Дејан Трајкоски, кој посака и даде идеја Македонија да стане... Прочитај повеќе

Општество

На 4 јуни (сабота) во 11: 00 часот во ГТЦ во Скопје ќе се одржи 6-от... Прочитај повеќе

05/30/2016 - 07:30

„Играј, пеј и рециклирај Е-отпад“, е еко хепенинг кој се реализира по... Прочитај повеќе

05/29/2016 - 10:46

Во Скопје денеска, 28 мај, ќе се одржи финале на Националниот натпревар за... Прочитај повеќе

05/28/2016 - 10:43
Култура и наука

Во вторник, 31 мај, со почеток во 12 часот, во Центарот за конференции и... Прочитај повеќе

05/30/2016 - 15:54

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 17:14

Археолошка екипа од Народниот музеј во Велес веќе десетина дена работи на... Прочитај повеќе

05/21/2016 - 18:33
Уметност

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, на 1 јуни (среда), во 20 часот ќе се отвори изложба на Тони Чатлески со наслов „... Прочитај повеќе

Музика

Во среда, 1 јуни, во Салон 19:19, во 20 часот ќе се одржи концерт Дуо пијано на Зана Имери и Пасионариа Асланај...

Урбана култура

Јубилејниот 15-ти Оффест завршува вечерва, 30 мај, со концерти на бразилската гитаристка и пејачка Бади Асад и италијанскиот традиционален... Прочитај повеќе

Статуата наречена „Тој“ е дело на познатиот италијански уметник Маурицио Кателан, а го прикажува Хитлер клекнат како се моли со поглед кон... Прочитај повеќе