Репертоар:

На 26 октомври, во 19 часот,... Прочитај повеќе

Во Солун на 23 окомври 1893,  била основана Внатрешната Македонска... Прочитај повеќе

Национална галерија на Македонија објави ... Прочитај повеќе

Денес (22 октомври), се навршуваат 100 години од раѓањето на македонскиот ликовен уметник... Прочитај повеќе

Во рамки на годишната програма на Националната галерија на Македонија е изложбата на графичарката Шќипе... Прочитај повеќе

Имиња на занаетчиски дуќани во Струга давани до 1920 година...Старите стружани порано на... Прочитај повеќе

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на... Прочитај повеќе

Во Кинотеката на Македонија вечер ќе бидат прикажани филмови од 13. Меѓународен филмски фестивал „Астерфест“ кој... Прочитај повеќе

Општество

На музичкиот уметник Влатко Стефановски и на историчарот, проф. д-р... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 20:50

Во Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе биде... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 08:32

По 39 години од првото доаѓање во Македонија, за Семинарот за... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 02:51
Култура и наука

Во Солун на 23 окомври 1893,  била... Прочитај повеќе

10/23/2017 - 09:53

Имиња на занаетчиски дуќани во Струга давани до 1920 година...... Прочитај повеќе

10/21/2017 - 14:06

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од... Прочитај повеќе

10/18/2017 - 08:03
Музика

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на град Скопје. На концертот ќе... Прочитај повеќе

Нетфликс соопшти дека ќе инвестира осум милијарди долари за производство на сопствени содржини и со тоа ќе ја надмине конкуренцијата.... Прочитај повеќе