Репертоар:

Во дворот на црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во битолското село Трново, денеска, 2-ри август, ќе се... Прочитај повеќе

КУД „Копачка“ од село Драмче-Делчево, на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ доби... Прочитај повеќе

Од 31 јули до 2 август се одржува првиот „СИЕ ВикиКамп“ на Средна и Источна Европа (CEE WikiCamp) во... Прочитај повеќе

На локалитетот „Манчевци“ во Охрид е извршена конзервација на ранохристијанска базилика од периодот меѓу 4 и 6-... Прочитај повеќе

Ансаблот на велешкиот Народен театар со претставата „Спанаќ со пржени компири“ годинава учествуваше на... Прочитај повеќе

Менаџментот на „Рудиментал“ поради неодложни оправдани приватни причини го откажува својот настап закажан за 2... Прочитај повеќе

Во изложбениот салон во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица, вечерва, 1-ви август, ќе почне 52-та... Прочитај повеќе

Со концертот „Шербет Љубојна“ на групата Љубојна и македонски виртуоз на кларинет Исмаил Лумановски, вечерва, 1-... Прочитај повеќе

Во вторник, 4-ти август, со почеток во 18.30 часот, во Порта Македонија, ќе бидат промовирани две книги на... Прочитај повеќе

Во недела, на 2-ри август, ќе се одржи првата меѓугранична планинска трка во Македонија „Shar Planina Sky Race... Прочитај повеќе

Општество

Во дворот на црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во битолското село... Прочитај повеќе

08/02/2015 - 11:26

Од 31 јули до 2 август се одржува првиот „СИЕ ВикиКамп“ на Средна и... Прочитај повеќе

08/02/2015 - 11:15

Во недела, на 2-ри август, ќе се одржи првата меѓугранична планинска трка... Прочитај повеќе

08/01/2015 - 09:48
Култура и наука

Старото градско јадро на Битола претставува своевидна реткост и непресушен... Прочитај повеќе

07/31/2015 - 09:07

На археолошкиот комплекс Старо Бонче се најдени уште десеттина некрополи,... Прочитај повеќе

07/30/2015 - 16:53

На археолошкиот локалитет Градиште кај Неготино постојано се прават... Прочитај повеќе

07/29/2015 - 13:33
Уметност

Во изложбениот салон во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица, вечерва, 1-ви август, ќе почне 52-та Меѓународна ликовна колонија,... Прочитај повеќе

Музика

КУД „Копачка“ од село Драмче-Делчево, на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ доби специјално признание на за... Прочитај повеќе

Урбана култура

Менаџментот на „Рудиментал“ поради неодложни оправдани приватни причини го откажува својот настап закажан за 2 август во Охрид...

Најпознатата социјална мрежа, Фејсбук, го промени логото, но на прв поглед речиси е невозможно да се воочат разликите...