Репертоар:

Националната галерија на Македонија вечерва (вторник, 22 мај)  од 18 часот во објектот Чифте амам организира... Прочитај повеќе

Промоција на новото пијано со концерт „Вечер со пијано“ од страна на пиајанистите Дино Имери, Шкелзен Бафтиари,... Прочитај повеќе

Во Културно - информативниот центар во Скопје, вечерва во 20 часот во Изложбениот салон – Империјал 1, ќе... Прочитај повеќе

Новиот роман од Петар Андоновски, „Страв од Варвари“ ќе биде промовиран вечер (22 мај, вторник) во кафе бар „Ла... Прочитај повеќе

На 4 Мај  во Стопанската Комора на Македонија во Скопје, Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади организираше... Прочитај повеќе

Јапонската драма „Крадци“ (... Прочитај повеќе

Авторот на „Фама за велосипедистите“, кој според многу ранг-листи на критиката се смета за еден од најдобрите... Прочитај повеќе

Steel Temple снимија ново спот од настап во живо за насловната песна од нивниот актуелен албум... Прочитај повеќе

Со официјално писмо до претседателот на фестивалот и ректор на Универзитетот за аудиовизуелни уметности Јордан... Прочитај повеќе

„ЕВН Македонија“ за постојаната поставка за историјата на електрификацијата во Македонија ја доби наградата... Прочитај повеќе

Општество

Националната галерија на Македонија вечерва (вторник, 22 мај)  од 18 часот... Прочитај повеќе

05/22/2018 - 13:10

На 4 Мај  во Стопанската Комора на Македонија во Скопје, Фондацијата... Прочитај повеќе

05/22/2018 - 10:07

Музејот на Македонија и Агенцијата за иселеништво заедно ќе ја промовираат... Прочитај повеќе

05/08/2018 - 12:52
Култура и наука

„ЕВН Македонија“ за постојаната поставка за историјата на... Прочитај повеќе

05/18/2018 - 18:49

Во Археолошкиот музеј на Македонија, во конференциската сала, на 11.05.... Прочитај повеќе

05/09/2018 - 14:45

Од брашно правиме бакрдан. Ќе зовриет водата, ќе му туриме сол и ќе го... Прочитај повеќе

05/03/2018 - 08:38
Музика

Промоција на новото пијано со концерт „Вечер со пијано“ од страна на пиајанистите Дино Имери, Шкелзен Бафтиари, Арда Мустафаоглу и Нита Груби ќе... Прочитај повеќе