Репертоар: read more

Македонската опера и балет вечерва (23 мај) од 20 часот во рамки на Мајските оперски вечери, организира гала-... Прочитај повеќе

Во Музејот на македонската борба вечерва (23 мај), со почеток од 19 часот, ќе биде отворена изложбата „Светите... Прочитај повеќе

Во Музејот на Македонија вечерва (23 мај)  од 19 часот ќе биде отворена изложбата „За животните и луѓето“ од... Прочитај повеќе

Собранието на Република Македонија во рамки на 46. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за... Прочитај повеќе

Македонската филхармонија, во соработка со кино „Милениум“ и Град Скопје на 6-ти и 7 јуни под отворено небо во... Прочитај повеќе

„Патот за Итака“ од Мирјана Тренчева е победник на конкурсот за најдобра поетска книга напишана од писателка... Прочитај повеќе

Националната галерија на Македонија вечерва (вторник, 22 мај)  од 18 часот во објектот Чифте амам организира... Прочитај повеќе

Промоција на новото пијано со концерт „Вечер со пијано“ од страна на пиајанистите Дино Имери, Шкелзен Бафтиари,... Прочитај повеќе

Во Културно - информативниот центар во Скопје, вечерва во 20 часот во Изложбениот салон – Империјал 1, ќе... Прочитај повеќе

Новиот роман од Петар Андоновски, „Страв од Варвари“ ќе биде промовиран вечер (22 мај, вторник) во кафе бар „Ла... Прочитај повеќе

Општество

Собранието на Република Македонија во рамки на 46. седница ги донесе... Прочитај повеќе

05/23/2018 - 10:42

Националната галерија на Македонија вечерва (вторник, 22 мај)  од 18 часот... Прочитај повеќе

05/22/2018 - 13:10

На 4 Мај  во Стопанската Комора на Македонија во Скопје, Фондацијата... Прочитај повеќе

05/22/2018 - 10:07
Култура и наука

„ЕВН Македонија“ за постојаната поставка за историјата на... Прочитај повеќе

05/18/2018 - 18:49

Во Археолошкиот музеј на Македонија, во конференциската сала, на 11.05.... Прочитај повеќе

05/09/2018 - 14:45

Од брашно правиме бакрдан. Ќе зовриет водата, ќе му туриме сол и ќе го... Прочитај повеќе

05/03/2018 - 08:38