Репертоар:

На 26.06.2018 година (вторник), со почеток во 20 часот во објектот Мала Станица, ќе се отвори изложбата Плакатот... Прочитај повеќе

Од богатата македонска фолклорна ризница, Македонски народни заклетви...

Со читање на песната „Липа“ од Матеја Матевски, во Друштвото на писателите на Македонија се одржа... Прочитај повеќе

Со концерт на Дадо Дганит, позната пејачка и член на Националниот театар на Израел „Хабима“ и познатата... Прочитај повеќе

Концерт „Квин симфони шоу“ на кој ќе настапи познатиот „Квин ријал трибјут“ бенд од Србија заедно со оркестарот... Прочитај повеќе

Семинар за подобрување на пристапноста во музеите „Музеј за сите“ ќе се одржи денеска во Скопје, во организација... Прочитај повеќе

На „Скопско лето“ ќе гостува театарот „Гавела“ од Загреб, кој вечер во Македонскиот народен театар ќе ја изведе... Прочитај повеќе

Оскаровецот Кевин Спејси се враќа на филмското платно со нова улога, во филмот „... Прочитај повеќе

Американскиот глумец Питер Фонда (78) му се извини на семејството Трамп поради навредлива објава на Твитер во... Прочитај повеќе

Џорџ и Амал Клуни отсекогаш биле великодушни ѕвезди кои се подготвени да дадат се за каузата во која веруваат и... Прочитај повеќе

Општество

Зоолошката градина Скопје и Vivax Македонија креираат погодна клима за... Прочитај повеќе

06/05/2018 - 15:34

Со потсетување на минатото и разбудување на спомените за родниот... Прочитај повеќе

06/05/2018 - 15:24

Ќе бидам министер за сите, без разлика на нивната етничка, партиска и... Прочитај повеќе

06/05/2018 - 13:43
Култура и наука

Од богатата македонска фолклорна ризница, Македонски народни... Прочитај повеќе

06/22/2018 - 14:15

Семинар за подобрување на пристапноста во музеите „Музеј за сите“ ќе се... Прочитај повеќе

06/22/2018 - 11:25

„ЕВН Македонија“ за постојаната поставка за историјата на... Прочитај повеќе

05/18/2018 - 18:49
Уметност

На 26.06.2018 година (вторник), со почеток во 20 часот во објектот Мала Станица, ќе се отвори изложбата Плакатот во Националната галерија на... Прочитај повеќе

Музика

Триото Парнасус во состав Гонца Богоромова Краповски - сопран, Паскал Краповски - виолончело и Милица Шкариќ - пијано, во периодот од 6 до 8... Прочитај повеќе

Урбана култура

Концерт „Квин симфони шоу“ на кој ќе настапи познатиот „Квин ријал трибјут“ бенд од Србија заедно со оркестарот на Македонската филхармонија и... Прочитај повеќе