Репертоар:

Здружението за поддршка на деца и млади со различности „Сината птица“ ја претстави детската електронска... Прочитај повеќе

Египетски археолози открија досега две неистражени гробници во древниот град Луксор. Во нив се пронајдени... Прочитај повеќе

На денешен ден 1983 година во Скопје, умрел... Прочитај повеќе

И сега шо ќа праеме? Се зноет нашето. Нов ден, нова нафака. Во Негритас ја преспавме ноќта на отворено,... Прочитај повеќе

Вкупниот број на прикажани претстави во професионалните театри во 2016/2017 година е зголемен за 10.3... Прочитај повеќе

Денешните ученици растат во дигитален свет, комуницираат на интернет и информациите ги примаат со сите... Прочитај повеќе

Археолошки музеј на Македонија од денеска до 15-ти овој месец со повеќе активности ќе ја одбележи Неделата на... Прочитај повеќе

„Ораторската вештина низ историјата“ е еден од трите завршени ракописи на Мокров кои останаа необјавени и по... Прочитај повеќе

По тримесечни проби, бендот на Roma Rock School е спремен да ја покаже својата уникатност каква со сигурност сте... Прочитај повеќе

Еден ден добивме покана од Француската амбасада во Скопје да настапиме за една нивна прослава и во тој момент... Прочитај повеќе

Општество

Здружението за поддршка на деца и млади со различности „Сината птица... Прочитај повеќе

12/12/2017 - 16:27

Денешните ученици растат во дигитален свет, комуницираат на интернет... Прочитај повеќе

12/12/2017 - 01:26

„Ораторската вештина низ историјата“ е еден од трите завршени ракописи на... Прочитај повеќе

12/11/2017 - 20:02
Култура и наука

И сега шо ќа праеме? Се зноет нашето. Нов ден, нова нафака. Во... Прочитај повеќе

12/12/2017 - 01:59

Археолошки музеј на Македонија од денеска до 15-ти овој месец со повеќе... Прочитај повеќе

12/12/2017 - 00:01

Семејство... Обичаите во Џепишта строго се почитуваа. Тоа беа непишани... Прочитај повеќе

12/07/2017 - 02:01
Уметност

Втората дебата од серијата „Институција за можните иднини“, ќе се одржи на 12 декември 2017 година (вторник) во 12 часот во НУ Национална... Прочитај повеќе

Урбана култура

По тримесечни проби, бендот на Roma Rock School е спремен да ја покаже својата уникатност каква со сигурност сте немале можност да чуете до сега... Прочитај повеќе

Египетски археолози открија досега две неистражени гробници во древниот град Луксор. Во нив се пронајдени скулптури, дрвени маски, слики... Прочитај повеќе