Репертоар:

Студијата „Модели на родовата идентификација“ е од областа на компаративната книжевност, родовите студии и... Прочитај повеќе

На денешен ден, 11 јуни 2015 година, на 69-годишна возраст починал познатиот театарски и филмски актер... Прочитај повеќе

Меѓународната соработка на Националната галерија на Македонија со сродни институции од регионот ќе овозможи на... Прочитај повеќе

Во Градски парк попладне од 17 часот ќе почне 6-ти Скопје стрит... Прочитај повеќе

(Дејли Сабах) Анкара Односите на Турција со Балканот и Јужна Европа отсекогаш предизвикувале интерес за некои.... Прочитај повеќе

Светски познатите рок бендови Тексас,  Морчиба и француската атракција Нувел Ваг (Nouvelle Vague) и дуото Аксвел... Прочитај повеќе

Матевски бил генерален директор на Радиотелевизија Скопје, членувал на Друштвото на писателите на Македонија и... Прочитај повеќе

Македонската филхармонија вечерва (четврток, 7 јуни)  од 21 часот во Градскиот парк ќе одржи концерт со... Прочитај повеќе

Том Круз и Вал Килмер ќе ги повторат своите улоги како соперници во продолжението на „Топ Ган“, со поднаслов „... Прочитај повеќе

Зоолошката градина Скопје и Vivax Македонија креираат погодна клима за живот на животните кои ќе пристигнат...... Прочитај повеќе

Општество

Зоолошката градина Скопје и Vivax Македонија креираат погодна клима за... Прочитај повеќе

06/05/2018 - 15:34

Со потсетување на минатото и разбудување на спомените за родниот... Прочитај повеќе

06/05/2018 - 15:24

Ќе бидам министер за сите, без разлика на нивната етничка, партиска и... Прочитај повеќе

06/05/2018 - 13:43
Култура и наука

„ЕВН Македонија“ за постојаната поставка за историјата на... Прочитај повеќе

05/18/2018 - 18:49

Во Археолошкиот музеј на Македонија, во конференциската сала, на 11.05.... Прочитај повеќе

05/09/2018 - 14:45

Од брашно правиме бакрдан. Ќе зовриет водата, ќе му туриме сол и ќе го... Прочитај повеќе

05/03/2018 - 08:38
Уметност

Меѓународната соработка на Националната галерија на Македонија со сродни институции од регионот ќе овозможи на 12 јуни (вторник) од 19 часот, на... Прочитај повеќе

Музика

Триото Парнасус во состав Гонца Богоромова Краповски - сопран, Паскал Краповски - виолончело и Милица Шкариќ - пијано, во периодот од 6 до 8... Прочитај повеќе

(Дејли Сабах) Анкара Односите на Турција со Балканот и Јужна Европа отсекогаш предизвикувале интерес за некои. Што сака Турција на Балканот? Кој... Прочитај повеќе