Репертоар:

Во рамките на Фестивалот за современа музика „МОДОАРС 2016“, Асами Сате ќе одржи солостички концерт за пијано во... Прочитај повеќе

Во Музејот на град Скопје, беше промовирана студентската изложба на архитектура и дизајн, која ќе биде отворена... Прочитај повеќе

Македонскиот сликар Крунислав Стојановски, кој живее и работи во Загреб, изложува во уметничкиот павилјон „... Прочитај повеќе

Министерката за култура Елизабета Канческа-­Милевска денеска 31 мај, присуствуваше на почетокот на снимањето на... Прочитај повеќе

Денеска (вторник, 31 мај), со почеток во 12,00 часот, во Градската библиотека „Гоце „Делчев“ при Домот на... Прочитај повеќе

Оваа седмица (01-06 јуни) на сцената на Театарот за деца и младинци се прикажуваат овие претстави:

Од 1 јуни до 3 јуни во термините од 20 часот во Кинотеката на Македонија ќе бидат прикажани три филмa од... Прочитај повеќе

„Три дена во септември“ на режисерот Даријан Пејовски ја доби наградата за најдобар филм на филмскиот фестивал... Прочитај повеќе

Дваесетина писатели, издавачи и еден литературен агент, гости на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“, учествуваа на... Прочитај повеќе

На објавениот конкурс за доделување на наградата „Антологија на болката“ конкурирале вкупно 18 стихозбирки, од... Прочитај повеќе

Општество

Конференцијата ќе се одржи во периодот од 1-3 јуни на три локации: МАНУ,... Прочитај повеќе

05/31/2016 - 07:20

На 4 јуни (сабота) во 11: 00 часот во ГТЦ во Скопје ќе се одржи 6-от... Прочитај повеќе

05/30/2016 - 07:30

„Играј, пеј и рециклирај Е-отпад“, е еко хепенинг кој се реализира по... Прочитај повеќе

05/29/2016 - 10:46
Култура и наука

Во вторник, 31 мај, со почеток во 12 часот, во Центарот за конференции и... Прочитај повеќе

05/30/2016 - 15:54

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 17:14

Археолошка екипа од Народниот музеј во Велес веќе десетина дена работи на... Прочитај повеќе

05/21/2016 - 18:33
Уметност

Во Музејот на град Скопје, беше промовирана студентската изложба на архитектура и дизајн, која ќе биде отворена веднаш по официјалното затворање... Прочитај повеќе

Музика

Во рамките на Фестивалот за современа музика „МОДОАРС 2016“, Асами Сате ќе одржи солостички концерт за пијано во Скопје и Охрид...

Урбана култура

Јубилејниот 15-ти Оффест завршува вечерва, 30 мај, со концерти на бразилската гитаристка и пејачка Бади Асад и италијанскиот традиционален... Прочитај повеќе

Статуата наречена „Тој“ е дело на познатиот италијански уметник Маурицио Кателан, а го прикажува Хитлер клекнат како се моли со поглед кон... Прочитај повеќе