Репертоар:

Во историскиот воен локалитет „Арсенале“ свечено беше отворен македонскиот павилјон во рамки на 15-то издание на... Прочитај повеќе

Пред кочанска публика членовите на Колашинскиот аматерски театар од Црна Гора ја изведоа едночинката за... Прочитај повеќе

Во Галеријата на „Остен“ од 26 мај до 16 јуни ќе бидат претставени селектираните дела од учесниците на 47-та... Прочитај повеќе

Во Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија, Бугарија, вечерва, 26 мај, во 20:30 часот... Прочитај повеќе

Холандскиот и светски познат кинематографер Роби Милер (1940) е добитник на наградата за животно дело „Златна... Прочитај повеќе

Со литературни и ликовни творби за Крали Марко, денеска, 26 мај, во Прилеп, пред споменикот на овој легендарен... Прочитај повеќе

 Во изминатите години на симпозиумот „Книжевна пловидба“ исто така се говори за автори од крајезерието кои... Прочитај повеќе

Во рамки на Малите мајски оперси вечери во петок, 27 мај, со почеток во 18 часот, во Македонската опера и балет... Прочитај повеќе

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Семеен албум“ од Весна... Прочитај повеќе

Здружението на македонци од моравичкиот округ „Даме Груев“ и Културниот центар на Горњи Милановац, Србија,... Прочитај повеќе

Општество

НаТочак полни 4 години, по тој повод, денеска, 25-ти мај, ќе се вози... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 07:30

„Напиши љубов во 140 карактери“ е последниот награден конкурс на поетската... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 07:00

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост... Прочитај повеќе

05/24/2016 - 09:44
Култура и наука

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 17:14

Археолошка екипа од Народниот музеј во Велес веќе десетина дена работи на... Прочитај повеќе

05/21/2016 - 18:33

Дојран денеска, 20 мај, ќе биде домаќин на советување на музејските... Прочитај повеќе

05/20/2016 - 10:01
Уметност

Во Галеријата на „Остен“ од 26 мај до 16 јуни ќе бидат претставени селектираните дела од учесниците на 47-та Светска галерија на карикатури...... Прочитај повеќе

Музика

Во рамки на Малите мајски оперси вечери во петок, 27 мај, со почеток во 18 часот, во Македонската опера и балет, концерт ќе изведе детскиот хор... Прочитај повеќе

Урбана култура

Единаесетти пат, традиционално во Скопје, но и во другите градови низ Македонија ќе се одржи „Баскерфест“, фестивалот кој под отворено небо нуди... Прочитај повеќе

Илајџа Вуд тврди дека Холивуд е преполн со педофили и оти можеби и тој бил бил жртва на еден од нив доколку не го штитела неговата мајка...