Репертоар:

Изложба на уметникот Дејан Иванов Маргуш во среда (18.10.2017 година) во просториите на Ликовниот салон на... Прочитај повеќе

Се очекува дека резистенцијата на антибиотици, односно, феноменот кога бактериите престануваат да реагираат на... Прочитај повеќе

Откако во 2014 година го почна „Sea Dance“ на плажата Јаз, една година потоа и „Revolution“ во Темишвар, а од... Прочитај повеќе

Шкотскиот актер Џерард Батлер итно е префрлен во болница, откако преживеа тешка мотоциклистичка несреќа.... Прочитај повеќе

Луѓето кои зборуваат во сон претежно пцујат и се караат со некого, покажуваат податоците од една нова... Прочитај повеќе

Во Центарот за култура во Битола во среда концерт ќе одржат Данила Ефремов на кларинет и Иван Калатај  на... Прочитај повеќе

Балетски триптих во кој првите две претстави „Агонија на срцето“ и „Софа“ се во кореографија на светски... Прочитај повеќе

Излезе од печат англискиот превод на драмата во стих „Реквием за љубовта“ - „Requiem for Love“, издание на... Прочитај повеќе

Македонија и Балканот се сеќаваат на Тоше Проески кој пред десет години трагично го загуби животот во... Прочитај повеќе

На денешен ден, 14 октомври, 1951 година во Битола е роден е... Прочитај повеќе

Општество

На музичкиот уметник Влатко Стефановски и на историчарот, проф. д-р... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 20:50

Во Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе биде... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 08:32

По 39 години од првото доаѓање во Македонија, за Семинарот за... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 02:51
Култура и наука

Во Скопје на 11 октомври 1997 умрел д-р Нијази Лимановски, доцент на... Прочитај повеќе

10/12/2017 - 11:52

Опис на еснафите во Прилеп. Напредокот на прилепските еснафи и нивното... Прочитај повеќе

10/12/2017 - 09:41

Марија Сазданица откоа си вечерале со сина је Петрета, си легнале на... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 03:14
Уметност

Изложба на уметникот Дејан Иванов Маргуш во среда (18.10.2017 година) во просториите на Ликовниот салон на Народниот Музеј Велес, со почеток во... Прочитај повеќе

Музика

Во Центарот за култура во Битола во среда концерт ќе одржат Данила Ефремов на кларинет и Иван Калатај  на пијано од Новосибирск, Русија.... Прочитај повеќе

Урбана култура

Откако во 2014 година го почна „Sea Dance“ на плажата Јаз, една година потоа и „Revolution“ во Темишвар, а од оваа година и „Sea star“ во Умаг,... Прочитај повеќе

Се очекува дека резистенцијата на антибиотици, односно, феноменот кога бактериите престануваат да реагираат на лекот, ќе стане главната причина... Прочитај повеќе