Репертоар:

Петнаесет групни и петнаесет поединечни маски од соседните држави, како и најпопуларните маски од... Прочитај повеќе

 Министерството за образование и култура на Индонезија во соработка со тамошното Министерство за надворешни... Прочитај повеќе

По повод затворањето на изложбата  „Петар Мазев 90 години од раѓање“ која привлече огромно внимание, постигна... Прочитај повеќе

Не денешен ден (18 јануари) 1830 година, во Охрид се родил ... Прочитај повеќе

Не денешен ден (18 јануари) 1862 година, во Цариград, во полициската болница, ... Прочитај повеќе

Друштвото на писателите на Македонија на 13 февруари, на одбележувањето 71 година од постоењето, ќе... Прочитај повеќе

Актерите од Кумановскиот театар во кој функционираат македонска и албанска драма лани одиграле вкупно 77... Прочитај повеќе

Претставата „Ромео и Јулија“ во продукција на Националниот театар од Истанбул и во режија на Дејан Пројковски е... Прочитај повеќе

Младинскиот културен центар, кој во декември одбележа 45 години постоење, утре по шести пат ќе ја организира... Прочитај повеќе

Двете прилепски здруженија, „Преродба“ и „Прочкари“ викендов освоија вкупно четири награди на карневалите, што... Прочитај повеќе

Општество

 Министерството за образование и култура на Индонезија во соработка со... Прочитај повеќе

01/21/2018 - 01:39

Друштвото на писателите на Македонија на 13 февруари, на... Прочитај повеќе

01/17/2018 - 15:12

Охрид ги привршува подготовките за најмасовната верска манифестација... Прочитај повеќе

01/13/2018 - 06:00
Култура и наука

Петнаесет групни и петнаесет поединечни маски од соседните држави,... Прочитај повеќе

01/21/2018 - 02:27

Двете прилепски здруженија, „Преродба“ и „Прочкари“ викендов освоија... Прочитај повеќе

01/17/2018 - 12:18

Делчевски Ѕвегор и ѕвегорските суроваскари подготвени да запишат... Прочитај повеќе

01/13/2018 - 05:53
Уметност

По повод затворањето на изложбата  „Петар Мазев 90 години од раѓање“ која привлече огромно внимание, постигна несекојдневен публицитет и... Прочитај повеќе

Урбана култура

Kонцертна свирка (Градска сесија бр.8) на македонскиот џез и фанк гитарист Владимир Василевски – Четкар на 17 јануари со почеток во 21:30... Прочитај повеќе

По безбедносни проверки откриена е грешка во ВатсАп (WhatsApp), поради која хакерите можат да се инфилтрираат во секој приватен групен чет на... Прочитај повеќе