Репертоар:

Изложба на етнографската документација на Јозеф Обремски за Порече

Изложба "Македонско Порече 1932 - 1933 во етнографската документација на Јозеф Обремски" во Музејот на Македонија, денес (четврток), 14 декември 2017, на пладне...

Музеј на Македонија и Амбасадата на Република Полска денес свеченo ќе ја отворат изложбата посветена на Поречаните "Македонско Порече 1932 - 1933 во етнографската документација на Јозеф Обремски". Изложбата свечено ќе биде отворена во четврток, 14 декември 2017, во изложбените сали за времени изложби - оддел етнологија, во Музејот на Македонија.