Репертоар: click

„Исцелител“ на најголем филмски фестивал во Норвешка

please click for source Филмот „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески е селектиран да се прикажува на интернационалниот филмски фестивал во Тромсо, кој е најголем во Норвешка. 

read article Премиерното прикажување беше денеска, а филмот ќе има уште две проекции во текот на фестивалот.

click at this page - „Исцелител“ ќе биде прикажан во престижната програма „Хоризонти“ во која се избрани филмови од различни жанрови и стилови од целиот свет и во која единствен критериум е квалитетот. Во оваа програма се прикажуваат најзначајните кинематографски остварувања од минатата година, соопшти продукцијата „Фрагмент филм“.

go here Ова е 27-мо издане на фестивалот  во Тромсо, кој со 60 000 посeтители е најголемиот и најпосетуван филмски фестивал во Норвешка.

more info  

На новогодишната ноќ „Исцелител“ беше премиерно емитуван на Синемакс 2, канал на ХБО во 14 земји од Централна Европа click at this page.

this web page