Репертоар:

Изложба на фотографии „Преспа – Убавината ја живееме“ од Љупчо Илиевски

Во Градскиот музеј Крива Паланка денеска, 21 април, со почеток во 12 часот ќе биде отворена изложба на фотографии „Преспа – Убавината ја живееме“ од македонскиот фотограф Љупчо Илиевски...

Македонскиот фотограф Љупчо Илиевски кој речиси 37 години активно се занимава со фотографија, ќе се претстави пред кривопаланечката публика со повеќе од 30 горографии кои ја отсликуваат природата на Преспанскиот регион, како и неговата повеќедимензионална убавина на природа, култура, флора и фауна.

Градскиот музеј изложбата ја организира во чест на Меѓународниот Ден на планентата земја, 22 Април.