Репертоар:

Калеидоскоп

12/12/2017 - 02:28

Египетски археолози открија досега две неистражени гробници во древниот град Луксор. Во нив се пронајдени скулптури, дрвени маски, слики на ѕидовите, и мумија за којашто се верува дека е стара околу 3,5 милениуми.

12/11/2017 - 04:38

На свечена церемонија во Стокхолмската филхармонија, шведскиот крал Карл Шеснаесетти Густав...

12/09/2017 - 11:34

Речиси 50 проценти од луѓето веруваат во постоење на вонземски живот и сакаат да...