Репертоар:

Светот на дланка

02/14/2018 - 10:20

(Независне новине - Бања Лука) Денот на Свети Валентин, попознат како Денот на вљубените во западната култура, е празник кој се прославува на 14 февруари секоја година. Посредно или непосредно, празникот го одбележуваат голем број луѓе ширум светот, иако овој ден обично е работен. Денот на вљубените е секуларен во денешниот облик, иако изворно е во прашање празник на Протестантската и Римокатоличката црква.

01/30/2018 - 11:36

30 јануари 2018 (Гардијан - Лондон) Бевме предупредени. Старт-ап инвеститорот и основач на...

01/22/2018 - 11:26

Социјалната мрежа Фејсбук ги повика своите корисници на борба против дезинформациите и да ги...