Репертоар:

Концерт на Trio dolce во Прилеп

Во вторник 22 август 2017 година од 20:00 часот во ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ целовечерен концерт ќе одржи TRIO DOLCE. 

Концертот е поддржан од Министерството за култура, а е во рамките на Прилепското културно лето што го организира ЦК„Марко Цепенков“ 

 

Настапуваат 

Светлана Богданоска – Флејта

Андријана Дукоска – Виолончело

Марија Шамоска Буџаковски – Пијано

 

Програма

1. A. Piazzolla - “Oblivion“

2. L. Farrenc - Trio Op.45

   - Allegro deciso

    - Andante

3. P. Gaubert - Trois aquarelles

    No.III - Sérénade

4. C.M. von Weber - Trio Op.63

 - Allegro moderato

- Allegro vivace (Scherzo)