Репертоар:

Култура и наука

02/20/2018 - 11:02

Со карневалската забава со маски и доделувањето на наградите на најдобрите поединечни и групни маски, викендов во Прилеп заврши меѓународниот карневал „Прочка 2018“. Добитник на најпрестижната Гран-при награда за „најмаска“ е традиционалната маска „Мечкарите“ од Птуј од Словенија.

02/19/2018 - 10:16

Прочка претставува голем празник за македонскиот народ и со него се поврзани голем број...

02/15/2018 - 11:52

Прилеп е подготвен за меѓународниот карневал „Прочка 2018“. В недела на големото дефиле на...