Репертоар:

Археологија

10/18/2017 - 08:03

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од најрепрезентативните збирки на Археолошкиот музеј на Македонија, ќе учествуваат на светската изложба „Империи на верата, уметноста и појавата на светските религии“ која денес ќе биде отворена во музејот Ашмолијан на Универзитетот во Оксфорд.

10/05/2017 - 04:25

Вкупно 33 истражувачи од повеќе држави учествуваат на тридневната археолошка меѓународна...

09/24/2017 - 15:25

Со нови вредни наоди за античкиот град чие име се уште е непознато и кој имал економска моќ од...