Репертоар:

Археологија

10/18/2017 - 08:03

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од најрепрезентативните збирки на Археолошкиот музеј на Македонија, ќе учествуваат на светската изложба „Империи на верата, уметноста и појавата на светските религии“ која денес ќе биде отворена во музејот Ашмолијан на Универзитетот во Оксфорд.

09/15/2017 - 17:51

Во Музеј на град Скопје вечерва (15 септември) од 20 часот ќе биде отворена...

08/24/2017 - 15:06

Во вторник, на 29 август во Музејот на Град Скопје ќе се отвори изложбата „Скопје пред 8...