Репертоар:

Етнологија

12/12/2017 - 01:59

И сега шо ќа праеме? Се зноет нашето. Нов ден, нова нафака. Во Негритас ја преспавме ноќта на отворено, под едно големо дрво, надвор од гратчето и наредниот ден го продолживме патот кон Серес.

12/07/2017 - 02:01

Семејство... Обичаите во Џепишта строго се почитуваа. Тоа беа непишани правила на однесување кои...

12/05/2017 - 06:21

Оваја книга за продавање. Кој ќе ја сака нека готви осом грош, нека ја купи од попа Кирила од...