Репертоар:

Етнологија

05/03/2018 - 08:38

Од брашно правиме бакрдан. Ќе зовриет водата, ќе му туриме сол и ќе го туриме брашното. Ќе поварит, поварит, па ќе му туриме мас и ќе го јадеме. Бакрданот се јадет со м’ќејнца или со млеко кисело.

04/13/2018 - 04:45

Бегнишките џоломари се опремуваат со поддршка на Министерството за култура, годинава...

04/08/2018 - 14:08

Денот на Христовото воскресение Велигден е не само најголемиот туку и најстар христијански...