Репертоар:

Историја

02/16/2017 - 08:01

Станува збор за делата „Светите Кирил и Методиј“, „Пере Тошев“, „Дамјан Груев“ и „Најпознатите македонски војводи“... 

02/04/2017 - 09:17

На денешен ден, 4 февруари, 1872 година, роден е Гоце Делчев, еден од најголемите македонски...

02/02/2017 - 21:00

Утре (петок, 3 февруари) во 12:00 ч. во НУ Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ во Штип ќе...