Репертоар:

Лингвистика

09/06/2017 - 17:24

Владата на Република Македонија усвои повеќе предлог-мерки кои се насочени кон унапредување на состојбата со македонскиот јазик. Мерките се усвоени на вчерашната владина седница, а за нивна реализација е задолжено Министерството за култура.

07/14/2017 - 09:40

Предложениот универзален „Нов словенски јазик“ ќе ја поедностави комуникацијата меѓу сите оние...

06/18/2017 - 11:52

Во Охрид денеска, 18 јуни, ќе биде отворен јубилејниот 50-от Меѓународен семинар за македонски...