Репертоар:

Лингвистика

11/16/2017 - 15:10

 Новата Влада искрено и силно е посветена да го негува и да го унапредува македонскиот јазик, вечниот паметник на нашето постоење како народ, порача денеска премиерот Заев кој ја отвори Меѓународната научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и утре“ што се одржува во рамки на Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ од Скопје.

07/14/2017 - 09:40

Предложениот универзален „Нов словенски јазик“ ќе ја поедностави комуникацијата меѓу сите оние...

06/18/2017 - 11:52

Во Охрид денеска, 18 јуни, ќе биде отворен јубилејниот 50-от Меѓународен семинар за македонски...