Репертоар:

Научна конференција „Библијата и книжевноста“ во МАНУ

Македонската академија на науките и уметностите и Балканскиот институт за вера и култура организираат научната конференција со наслов „Библијата и книжевноста“...

 

Поздравни обраќања при отворањето на конференцијата ќе одржат академик Таки Фити, претседател на МАНУ и академик Катица Ќулавкова, раководител на Проектот.

Конференцијата ќе се одржи во МАНУ на 20-21 април (четврток и петок) со почеток во 10:00 часот.