Репертоар:

Култура и наука

10/18/2017 - 08:03

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од најрепрезентативните збирки на Археолошкиот музеј на Македонија, ќе учествуваат на светската изложба „Империи на верата, уметноста и појавата на светските религии“ која денес ќе биде отворена во музејот Ашмолијан на Универзитетот во Оксфорд.

10/11/2017 - 03:14

Марија Сазданица откоа си вечерале со сина је Петрета, си легнале на чардаче да спијат....

10/10/2017 - 09:52

Картофилска изложба на Бранислав Светозаревиќ под наслов „Социјалисти и комунисти –...