Репертоар:

Културни настани

02/20/2018 - 11:35

Градежните активности околу реставрацијата и конзервацијата на Алипашината џамија во Охрид не се одвиваат согласно одлуката за нејзина конзервација и реставација. Тоа е ставот на Здружението на граѓани „Совест“, кое уште при првото нивно појавување имаа забелешки на начинот како се врши реставрацијата.

02/20/2018 - 09:54

Дебитантскиот филм на Марисја Никитук, копродукција помеѓу Украина, Полска и Македонија, денеска...

02/20/2018 - 09:34

„Вокална магија“ е симфонискиот концерт на Македонската филхармонијакој ќе се одржи в четврток (...