Репертоар: click to see more

Конкурси за поезија и плакат во рамки на „Сто илјади поети за промена“

article source Манифестацијата „Сто илјади поети за промена“ во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распиша поетски конкурс за годинашното издание на фестивалот.

Поезијата со која ќе може да конкурираат автори од сите генерации треба да биде социјално ангажирана и на теми кои се поврзани со промените - глобално и локално. Секој автор може да учествува со по една песна.  visit web page

click at this page Покрај конкурсот за поезија, манифестацијата „Сто илјади поети за промена“ во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распиша и конкурс за дизајнерско решение на постери/плакати кои ќе бидат дел од групна изложба во рамки на фестивалот. Тематски тие може да бидат насочени кон глобалните промени, литературата, одржливиот развој, мирот…

article source Авторите треба да ги праќаат песните и дизајнерските решенија на Фејсбук-страницата на оваа манифестација или на електронската адреса: poetizapromena@gmail.com најдоцна до 23 септември 2017.

Пристигнатите творби ќе ги разгледуваат комисии. Избраните песни ќе бидат застапени во зборникот „Сто илјади поети за промена“ – Македонија, кој ќе биде објавен во рамки на манифестација, а дизајнерските решенија ќе бидат претставени на изложба на 30 септември.  click to see more

Манифестацијата „Сто илјади поети за промена“ е меѓународна. Оваа година ќе опфати повеќе од 500 настани во над 100 земји во светот. Во Македонија оваа манифестација уште од самиот почеток е поддржана од Општина Струмица http://tobeycmossgallery.com/map.

http://azmikaifi.com/map