Репертоар:

Литература

12/07/2017 - 08:52

Во организација на Литературниот клуб „Коста Солев Рацин“ синоќа во Ликовниот салон во Велес се одржа поетска вечер на хрватскиот писател Дамир Марас кој се претстави со својата последна стихозбирка „Во прегратките на соништата“ и македонската писателка Виолета Сековска со нејзината последна стихозбирка „Созерцание“.

11/27/2017 - 16:51

Во издание на Битолскиот книжевен круг, од печат излезе книгата „Калеидоскоп“ од...

11/24/2017 - 20:11

Во книгата "Чудесните светови на Алиса" д-р Мерсиха Исмајлоска, користејќи го мотивот на Алиса...