Репертоар:

Музика

10/21/2017 - 13:49

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на град Скопје. На концертот ќе настапат Линда Хедлунд - виолина (Финска) и Доменико дел Гуидиче - гитара (Италија). На програмата се дела од Ј.С.Бах, Ф.Шуберт, М.де Фаља, М.Дуплески, А.Пјацола.

10/19/2017 - 08:33

Учениците во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј”-Скопје добија своја концертна сала, првпат по 40...

10/18/2017 - 11:29

Признанието Golden Oryx, што за достигнувања на полето на културата го доделува „Катар ервејс“,...