Репертоар:

Класична

10/18/2017 - 08:59

Со мало доцнење поради исполнување техничко-правни процедури за новиот објект, Македонската филхарминија на 25 октомври ќе ја почне сезоната 2017/2018 со концерт симболично насловен „Нов почеток“. Солист ќе биде пијанистот Дино Имери, оркестарот ќе го води Борјан Цанев, а на програмата ќе бидат дела од Чајковски (Концерт за пијано и оркестар бр.1), Респиги (Римски фонтани) и Рихард Штраус (Ѓаволштините на Тил Ојленшпигел оп. 28). 

10/17/2017 - 08:51

Во Центарот за култура во Битола во среда концерт ќе одржат Данила Ефремов на кларинет и...

10/14/2017 - 10:06

Со концерт на камерниот хор „Света Злата  Мегленска“ на 16 октомври во Музејот на Град...