Репертоар:

Класична

10/18/2017 - 08:59

Со мало доцнење поради исполнување техничко-правни процедури за новиот објект, Македонската филхарминија на 25 октомври ќе ја почне сезоната 2017/2018 со концерт симболично насловен „Нов почеток“. Солист ќе биде пијанистот Дино Имери, оркестарот ќе го води Борјан Цанев, а на програмата ќе бидат дела од Чајковски (Концерт за пијано и оркестар бр.1), Респиги (Римски фонтани) и Рихард Штраус (Ѓаволштините на Тил Ојленшпигел оп. 28). 

10/13/2017 - 08:41

Денес, петок 13 октомври, во фоајето на МОБ ќе се одржи концерт насловен „...

10/04/2017 - 12:00

Композицијата „Илуминации“ за гудачки квартет од Дарија Андовска ќе се изведува во Белград, во...