Репертоар:

Македонски фолклор

11/27/2017 - 16:45

Фолклорната група „Копачка“ од Делчево со заедничка веселба и интеракција со граѓаните на Делчево на отворно во центарот на градот ја одбележа тригодишнината од впишувањето на орото „Копачка“ на репрезентативната листа на УНЕСКО како нематеријално светско културно наследство. 

11/24/2017 - 13:16

Институтот за фолклор „Марко Цепенков“- Скопје денеска и утре организира 19. Меѓународен...

11/22/2017 - 11:30

Во рамките на „Есенски музички свечености“ на 22 ноември, во Дом на АРМ, со почеток во 20 часот...