Репертоар:

Македонски фолклор

04/18/2018 - 12:46

Со изведба на македонската химна и химната на Фолклорниот фестивал „Велигденски средби“, дувачки оркестар од 30 свирачи од Пиринска Македонија започна 14–тото издание на фестивалот „Велигденски средби“ во манастирскиот комплекс „Св. Ѓорѓи“ во непосредна близина на с. Ораовица, Радовишко-познато излетничко место.

01/18/2018 - 12:48

Не денешен ден (18 јануари) 1862 година, во Цариград, во полициската болница, ...

12/25/2017 - 11:06

 Во организација на македонскиот културен Центар „Сонце”, во албанскиот град Корча, се одржа...