Репертоар:

Музика

06/20/2017 - 18:15

Оваа година ментор на работилницата е еден од најдобрите македонски гитаристи Дамјан Пејчиноски, кој во наредните три дена на помладите музичари ќе им пренесе дел од своето знаење, техники и пристап во свирење на овој популарен инструмент...

06/16/2017 - 13:15

Во кумановскиот Центар за култура „Трајко Прокопиев“ вечерва, 16 јуни, во 19 часот рецитал ќе...

06/16/2017 - 13:10

Црковниот хор „Св.Јован Кукузел“ после низата настапи во Ријека, Загреб, Пула, синоќа, 15 јуни,...