Репертоар: go here

Роденден на уметноста во Младинскиот културен центар

Младинскиот културен центар, кој во декември одбележа 45 години постоење, утре по шести пат ќе ја организира манифестацијата Роденден на уметноста, со која ќе ги почне активностите во 2018 година source.

click the following article Вечерта на 18 јануари МКЦ планира повеќе настани - во галеријата ќе биде отворена изложба на фотографии „Гледај во позитив“, на која ќе се претстават тројца фотографи: Наке Батев со фотографии на тема „Втора шанса“, Томислав Георгиев со „Effegies“ и Огнен Теофиловски на тема „И јас имам сон“. more info

Во Џебното кино ќе биде изведен перформансот „Каде одат претставите што не се случуваат?“ - авторски проект на Драгана Гунин, а како и во минатите години во кино „Фросина“ ќе се одржи поетскиот настан „Песнило“ со настап на млади поети. Во кино „Милениум“ ќе има филмски маратон.

http://thebridgeovertroubledwaters.org/map Во музичката програма се најавени бендовите „Обојени програм“, „Милко“, „Визељ“, „The Local Blue“ и диџеј сет на „Funky Fresh http://saratogadressings.com/map.

go here