Репертоар:

Сценска уметност

04/29/2017 - 10:35

По повод Меѓународниот ден на танцот, 29 април, авторка на светската порака е кореографот и танчерка Триша Браун, а авторка на македонската порака е реномираната танчерка, кореограф и професор Искра Шукарова...

04/28/2017 - 20:17

Традиционално, фестивалот ќе биде отворен на 9 мај – оваа година со премиера на „Травијата“ од...

04/27/2017 - 10:51

Со премиера на операта „Травијата“ од Џузепе Верди во режија на Верена Штојбер од Германија, на...