Репертоар:

Балет

10/17/2017 - 08:46

Балетски триптих во кој првите две претстави „Агонија на срцето“ и „Софа“ се во кореографија на светски познатиот кореограф Ицик Галили од Израел, а третата е обнова на претставата „Песна над песните“ и е во кореографија на  Сташа Зуровац од Хрватска, на 18 октомври премиерно ќе биде изведен на сцената на Македонската опера и балет, а репризата е на 24 октомври.

10/03/2017 - 09:42

Државниот балет на мраз од Санкт Петербург повторно во Македонија, овој пат со изведба на...

06/29/2017 - 12:38

Македонската опера и балет со балетскиот ансамбл на МОБ, во наредниот месец јули, ќе оствари...