Репертоар:

Балет

10/17/2017 - 08:46

Балетски триптих во кој првите две претстави „Агонија на срцето“ и „Софа“ се во кореографија на светски познатиот кореограф Ицик Галили од Израел, а третата е обнова на претставата „Песна над песните“ и е во кореографија на  Сташа Зуровац од Хрватска, на 18 октомври премиерно ќе биде изведен на сцената на Македонската опера и балет, а репризата е на 24 октомври.

06/07/2017 - 07:00

Во среда, 14 јуни, со почеток во 20 часот, во МОБ ќе  биде изведена балетската претстава „...

05/25/2017 - 10:28

„Клеопатра“ на реномираниот кореограф Василиј Медведев е грандиозна постановка, разнобојно дело...