Репертоар:

Опера

04/27/2017 - 10:51

Со премиера на операта „Травијата“ од Џузепе Верди во режија на Верена Штојбер од Германија, на 9 мај во Македонската опера и балет ќе бидат отворени 45-тите Мајски оперски вечери... 

04/25/2017 - 13:21

Во среда, 26 април, Македонската опера и балет приредува „Гала - концерт“, по повод 70 Години...

04/12/2017 - 16:26

Нашата најпозната оперска певица во светот, сопранот Ана Дурловски изминатиот и овој месец...