Репертоар:

Опера

05/23/2018 - 11:09

Македонската опера и балет вечерва (23 мај) од 20 часот во рамки на Мајските оперски вечери, организира гала-оперски концерт посветен на композиторите Џакомо Пучини, по повод 160 години од неговото раѓање, и Џоакино Росини, за 150 години од неговата смрт. 

04/12/2018 - 02:52

Пет оперски изведби, еден оперски и еден балетски гала концерт, две изложби и две промоции...

06/16/2017 - 12:58

Во Музичкиот центар „Борис Христов“ во Софија, вчеравечер, 15 јуни, солистички рецитал одржа...