Репертоар:

Театар

04/26/2017 - 13:50

Во четврток, 27 април, на Малата сцена на Театар „Џинот“ Велес, со почеток во 20 часот премиерно ќе биде изведен моноперформансот на Васил Зафирчев „Шумата на моето дрво“, во режија на Александар Ивановски, според текст на Сашо Димоски и на авторска музика во живо на Сашко Костов...

04/25/2017 - 13:24

Европската премиера на „Дениција“, во копродукција помеѓу Народниот театар од Охрид и парискиот...

04/23/2017 - 10:49

Деветнаесеттиот по ред, Интернационален фестивал на монодрама Битола, започнува на 5 мај и ќе...