Репертоар:

Уметност

02/20/2018 - 11:35

Градежните активности околу реставрацијата и конзервацијата на Алипашината џамија во Охрид не се одвиваат согласно одлуката за нејзина конзервација и реставација. Тоа е ставот на Здружението на граѓани „Совест“, кое уште при првото нивно појавување имаа забелешки на начинот како се врши реставрацијата.

02/16/2018 - 17:55

„Спектрални места“ е темата на годинашното 17-то издание на изложбата на ликовни дела на автори...

02/16/2018 - 14:53

Во објектот Даут-пашин амам, при Националната галерија на Македонија, вчеравечер беше...