Репертоар:

Архитектура

08/16/2017 - 10:25

Со манифестацијата „Во чест на Блаже Конески“, на 29 септември во прилепското село Небрегово, Друштвото на писателите на Македонија ќе ја почне кампањата за ревитализација на спомен куќата на големиот македонски поет, книжевен научник и лингвист.

07/28/2017 - 14:44

Во Битола е отворена изложба на цртежи од ликовниот уметник Панде Петровски насловена „Старата...

07/26/2017 - 15:11

Во Музејот на град Скопје на 26 јули 2017 година, во 20 часот, во чест на одбележувањето 54...