Репертоар:

Културни настани

02/20/2018 - 11:35

Градежните активности околу реставрацијата и конзервацијата на Алипашината џамија во Охрид не се одвиваат согласно одлуката за нејзина конзервација и реставација. Тоа е ставот на Здружението на граѓани „Совест“, кое уште при првото нивно појавување имаа забелешки на начинот како се врши реставрацијата.

02/19/2018 - 12:45

Поетската книга „Сонувани и будни песни“ од Владимир Мартиновски ќе биде промовирана вечер (...

02/19/2018 - 12:03

Со изведбата на комедијата „Од кол на кол“ во режија на Коле Ангеловски, прилепскиот народен...