Репертоар:

Изложба на Ацо Таневски во Прилеп

Изложба на уметникот Ацо Таневски во Прилеп, со проектот Додекоманија на 17 март, петок...

По неодамнешното претставување на мали формати на крајот од февруари насловени како WAS IST DADA, ликовниот уметник  на 17 март,петок повторно излага пред македонската публика, поточно пред прилепската.

Станува збор за проектот Додекоманија, кој што успешно беше промовиран пред две години во Њујорк,САД. Истиот за прв пат ќе биде изложен во нашава држава.Се работи за интересен спој на ликовна уметност и поезија, т.е. илустрации и хаику точкувања на авторот.

Изложбата ќе биде отворена во 20.00 часот, во Центарот за култура Марко Цепенков во Прилеп.